Prostreno.cz

Pečený králík s hořčičnou omáčkou

Králik pečený s dijonskou hořčicí.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 45min

    15min příprava

    1h a 30min vaření

  • 590 kJ / 141 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy2g
tuky10g

Ingredience na

  • 1-1,5 kg králíka
  • 6-8 lžiček dijonské hořčice
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 250 ml 33% smetany
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Králíka naporcujte na šest porcí, potřete dijonskou hořčicí, opepřete a opečte ze všech stran na rozpáleném oleji ve větším kastrolu.
  2. Opečeného králíka osolte, podlijte vínem a dejte do trouby předehřáté na 200 °C.
  3. Pečte přibližně 1 hodinu, nebo až je maso měkké. Během pečení králíka otočte a průběžně přelévejte vypečenou šťávou.
  4. Potom porce králíka vyjměte a v kastrolu s vypečenou šťávou rozmíchejte smetanu, ve které rozšlehejte hladkou mouku. Šťávu pomalu vařte do zhoustnutí.
  5. Do hotové omáčky vložte králíka, prohřejte a podávejte.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený králík s hořčičnou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat