Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Králík na bazalce

lanvin
6hlasů
Hodnotit

1h a 25min

15min příprava

1h a 10min vaření

536 kJ

energetická hodnota na 100g

210 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky1g sacharidy9g bílkoviny

Kdo má rád králíka, určitě si pochutná.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1,5 kg naporcovaného králíka
  • 4 lžíce čerstvé, nasekané bazalky
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce čerstvě mletého zeleného pepře
  • 150 g anglické slaniny
  • 80 g másla
  • 200 ml bílého vína
  • 5 špetek soli

Postup přípravy

  • Porce králičího masa osolte. Maso uložte do pekáčku, na kolečka ze dvou cibulí a plátky česneku. Maso bohatě posypte bazalkou a čerstvě mletým nebo drceným pepřem. Přidejte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, podlijte bílým vínem, přikryjte a pečte v troubě při 190 °C doměkka. Podle potřeby podlévejte vypečenou šťávou nebo vodou.
  • Ke konci tepelné úpravy položte na králičí maso nudličky másla a dopečte bez pokličky. Podávejte s bramborami nebo rýží.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Králík v pelíšku

Králík v pelíšku

11 hlasů
1h a 15min 412 kJ 167 Kč
Králík na víně

Králík na víně

15 hlasů
1h a 20min 829 kJ 144 Kč
Králík s tymiánem a bazalkou

Králík s tymiánem a bazalkou

14 hlasů
1h a 15min 530 kJ 220 Kč
Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

20 hlasů
50min 631 kJ 170 Kč
Králičí roláda s bylinkovou směsí

Králičí roláda s bylinkovou směsí

13 hlasů
1h a 50min 418 kJ 236 Kč
Králík na tymiánu

Králík na tymiánu

11 hlasů
1h a 20min 417 kJ 160 Kč

Články nejen o vaření