Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Králík se sušenými švestkami

lanvin
11hlasů
Hodnotit

1h a 35min

25min příprava

1h a 10min vaření

470 kJ

energetická hodnota na 100g

210 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky8g sacharidy0g bílkoviny

Dietní králičí maso se sušenými švestkami a olivami.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg králíka - naporcovaného
  • 60 ml oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 g másla
  • 200 g sušených švestek
  • 50 g zelených oliv
  • Na marinádu
  • 300 ml červeného vína
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 5 špetek soli
  • 1 ks bobkového listu
  • 5 kuliček pepře
  • 2 špetky sušeného tymiánu
  • 2 špetky majoránky
  • 1 špetka koriandru

Postup přípravy

  • Švestky namočte na půl hodiny do horké vody. Porce králíka naložte do marinády připravené ze všech surovin na marinádu. Králíka marinujte alespoň 1 den.
  • Odleželé porce králíka vyndejte, mírně osušte a na oleji opečte. Zalijte procezenou marinádou a duste. Když je maso zčásti měkké, přidejte sušené švestky, olivy a máslo. Měkké maso vyndejte a omáčku podle potřeby ještě můžete zahustit hladkou moukou.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Králík v pelíšku

Králík v pelíšku

11 hlasů
1h a 15min 412 kJ 167 Kč
Králík na víně

Králík na víně

15 hlasů
1h a 20min 829 kJ 144 Kč
Králík s tymiánem a bazalkou

Králík s tymiánem a bazalkou

14 hlasů
1h a 15min 530 kJ 220 Kč
Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

20 hlasů
50min 631 kJ 170 Kč
Králičí roláda s bylinkovou směsí

Králičí roláda s bylinkovou směsí

13 hlasů
1h a 50min 418 kJ 236 Kč
Králík na tymiánu

Králík na tymiánu

11 hlasů
1h a 20min 417 kJ 160 Kč

Články nejen o vaření