55min
15min příprava
40min vaření
444 kJ
energetická hodnota na 100g
170 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky11g sacharidy6g bílkoviny
Hovězí guláš zahuštěný chlebem.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
600 g
hovězí kližky
250 g
cibule
2 lžíce
sladké mleté papriky
1-2 lžičky
mleté pálivé papriky
3 lžíce
rajského protlaku
1 lžička
kmínu
1 palice
česneku
200 g
tvrdého chleba
3 špetky
soli
2 lžíce
sádla
500 ml
světlého piva
250 ml
masového vývaru
Postup přípravy
Maso a oloupanou cibuli nakrájejte na kostky.
Cibuli orestujte na sádle dozlatova, postupně přidávejte kmín, nakrájený česnek, protlak, papriku sladkou i pálivou a maso. Podle chuti osolte.
Vše orestujte, zalijte vývarem a přikryté duste doměkka. Občas promíchejte.
Starý nastrouhaný chléb namočte do piva a tuto směs přidejte k měkkému masu. Chléb guláš zahustí. Povařte ještě 10 minut.