Prostreno.cz

Králík s ořechy

Králík marinovaný s ořechy.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 30min

    20min příprava

    1h a 10min vaření

  • 906 kJ / 216 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy4g
tuky15g

Ingredience na

  • 1-1,5 kg naporcovaného králíka
  • 150 g hrubě namletých vlašských ořechů
  • 150 g černých hub - nebo žampiónů
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 ks velké cibule
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 5 špetek soli
  • 100 ml oleje
  • 3 lžíce másla
  • 200 ml bílého vína
  • 120 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Maso zalijte olejem, přidejte na kroužky nakrájenou cibuli, vlašské ořechy, tymián a sójovou omáčku. Dobře promíchejte a nechte 3 hodiny v chladu.
  2. Potom na másle poduste houby s nakrájenou slaninou, přidejte maso, osolte, podlijte vínem, vývarem a přikryté duste doměkka.
  3. K měkkému masu vmíchejte instantní jíšku a pár minut povařte.

TIP:

"Černá houba" - usušené Jidášovo ucho můžete dnes již celkem běžně koupit v obchodech (někdy i pod názvem 'černá čínská houba'), nebo použít své vlastní nasušené zásoby. Při dávkování sušených hub je třeba dávat pozor na množství, po uvaření několikanásobně nabývají na objemu. Houby namočte do vody alespoň 1-2 hodiny před úpravou vlastního jídla, poté je 20 minut povařte a nakrájejte na menší kousky.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    116,10g
  • Sacharidy:

    112,20g
    • Cukry:

      12,54g
  • Tuky:

    334,35g
  • Vláknina:

    21,21g

Aktivita pro spálení: 216 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

64

minut uklízení



Podobné recepty

Králík na divoko

(12 hlasů)
1h a 30min
623 kJ

Králík na smetaně

(17 hlasů)
1h a 35min
901 kJ

Králík pečený s jablky

(6 hlasů)
2h a 0min
767 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík s ořechy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat