Ingredience na
- 1-1,5 kg
naporcovaného králíka
- 150 g
hrubě namletých vlašských ořechů
- 150 g
černých hub
- nebo žampiónů
- 100 g
anglické slaniny
- 2 ks
velké cibule
- 4 snítky
čerstvého tymiánu
- 2 lžíce
sójové omáčky
- 5 špetek
soli
- 100 ml
oleje
- 3 lžíce
másla
- 200 ml
bílého vína
- 120 ml
hovězího vývaru
- 2 lžíce
instantní jíšky
TIP:
"Černá houba" - usušené Jidášovo ucho můžete dnes již celkem běžně koupit v obchodech (někdy i pod názvem 'černá čínská houba'), nebo použít své vlastní nasušené zásoby. Při dávkování sušených hub je třeba dávat pozor na množství, po uvaření několikanásobně nabývají na objemu. Houby namočte do vody alespoň 1-2 hodiny před úpravou vlastního jídla, poté je 20 minut povařte a nakrájejte na menší kousky.