Prostreno.cz

Králík pečený s jablky

Králík patří k tradiční české kuchyni, vyzkoušejte králíka s jablky.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 2h a 0min

    20min příprava

    1h a 40min vaření

  • 767 kJ / 183 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny21g
sacharidy5g
tuky11g

Ingredience na

  • 1-1,5 kg králíka
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 ks jablek
  • 200 g kořenové zeleniny - mrkev, celer, petržel
  • 1 ks cibule
  • 5 špetek soli
  • 6 lžic oleje
  • 1/2 svazku petrželky
  • 2 lžíce tmavé, hotové jíšky

Postup přípravy

  1. Kořenovou zeleninu nakrájejte a orestujte v pekáčku na oleji. Potom přidejte nakrájenou cibuli a nakonec porce králíka a restujte. Když je maso již nahnědlé a zatažené, přidejte nakrájenou, slaninu a na plátky nakrájená jablka.
  2. Pekáček s králíkem vložte do trouby a pečte asi 70 minut, až je maso měkké.
  3. Pak k masu do výpeku přidejte 2 lžíce hotové jíšky, kterou rozmíchejte a maso ještě asi 15 minut zapečte v troubě, aby omáčka zhoustla. Zeleninu nechte v omáčce. Králíka po upečení hustě posypte nasekanou petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    85,42g
  • Sacharidy:

    89,10g
    • Cukry:

      21,14g
  • Tuky:

    183,74g
  • Vláknina:

    7,00g

Aktivita pro spálení: 183 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Králík na tymiánu

(11 hlasů)
1h a 20min
618 kJ

Králičí stehna na koriandru

(13 hlasů)
1h a 15min
433 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

hedvika
28.04.2016
heenna
10.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík pečený s jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat