Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Králík pečený s jablky

lanvin
6hlasů
Hodnotit

2h a 0min

20min příprava

1h a 40min vaření

621 kJ

energetická hodnota na 100g

200 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:12g tuky4g sacharidy8g bílkoviny

Králík patří k tradiční české kuchyni, vyzkoušejte králíka s jablky.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1-1,5 kg králíka
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 ks jablek
  • 200 g kořenové zeleniny - mrkev, celer, petržel
  • 1 ks cibule
  • 5 špetek soli
  • 6 lžic oleje
  • 1/2 svazku petrželky
  • 2 lžíce tmavé, hotové jíšky

Postup přípravy

  • Kořenovou zeleninu nakrájejte a orestujte v pekáčku na oleji. Potom přidejte nakrájenou cibuli a nakonec porce králíka a restujte. Když je maso již nahnědlé a zatažené, přidejte nakrájenou, slaninu a na plátky nakrájená jablka.
  • Pekáček s králíkem vložte do trouby a pečte asi 70 minut, až je maso měkké.
  • Pak k masu do výpeku přidejte 2 lžíce hotové jíšky, kterou rozmíchejte a maso ještě asi 15 minut zapečte v troubě, aby omáčka zhoustla. Zeleninu nechte v omáčce. Králíka po upečení hustě posypte nasekanou petrželkou.
Slaninové brambory

Slaninové brambory

3 hlasy
1h a 30min 620kJ 105 Kč
Rozmarýnové kuličky

Rozmarýnové kuličky

3 hlasy
1h a 15min 973kJ 180 Kč

Podobné recepty

Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

20 hlasů
50min 725 kJ 170 Kč
Králík na tymiánu

Králík na tymiánu

11 hlasů
1h a 20min 466 kJ 160 Kč
Králičí stehna na koriandru

Králičí stehna na koriandru

13 hlasů
1h a 15min 368 kJ 160 Kč
Králík na žampiónech

Králík na žampiónech

9 hlasů
1h a 30min 476 kJ 260 Kč
Králík na smetaně a hořčici

Králík na smetaně a hořčici

18 hlasů
2h a 55min 816 kJ 150 Kč
Králík se sušenými švestkami

Králík se sušenými švestkami

11 hlasů
1h a 35min 1252 kJ 210 Kč

Články nejen o vaření