Prostreno.cz

Ratatouille

Velmi populární jídlo ve středomořské kuchyni. Ratatouille můžete podávat buď jako hlavní chod, nebo jako zeleninovou přílohu. Ratatouille se hodí jako náplň slaných koláčů "Quiche". Vynikající je i se zapékanými kotletami.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 194 kJ / 46 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky2g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Lilek nakrájejte na plátky, posolte je a nechte asi 20 minut vypotit. Potom uvolněnou šťávu vymačkejte. Tím se zbavíte hořčin a lilek bude chutnější.
  2. Lilek a další zeleninu nakrájejte na kostičky. Na pánvi na oleji nejdříve osmahněte cibulku. Poté přidejte utřený česnek, lilek, cukety a papriky a za občasného míchání duste asi 10 minut.
  3. Přidejte nakládaná rajčata, tymián, bobkový list a duste dalších 20-30 minut, dokud zelenina nezměkne. Dochuťte solí a pepřem a ihned podávejte.

TIP:

Ratatouille můžete před podáváním posypat slunečnicovými nebo pistáciovými semínky. Pro pikantnější chuť můžete ratatouille zapéct v troubě a povrch posypat strouhaným parmazánem nebo ovčím sýrem.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,34g
  • Sacharidy:

    193,32g
    • Cukry:

      15,99g
  • Tuky:

    126,13g
  • Vláknina:

    92,00g

Aktivita pro spálení: 46 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

13

minut uklízení



Podobné recepty

Žampiony dušené s hráškem

(22 hlasů)
25min
721 kJ

Grilovaná zelenina

(18 hlasů)
50min
359 kJ

Zapečený špenát

(12 hlasů)
25min
738 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ratatouille

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat