Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Ratatouille

Redakce Bety.cz
18hlasů
Hodnotit

50min

20min příprava

30min vaření

238 kJ

energetická hodnota na 100g

99 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:2g tuky7g sacharidy2g bílkoviny

Velmi populární jídlo ve středomořské kuchyni. Ratatouille můžete podávat buď jako hlavní chod, nebo jako zeleninovou přílohu. Ratatouille se hodí jako náplň slaných koláčů "Quiche". Vynikající je i se zapékanými kotletami.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 ks cibule
  • 1 ks lilku
  • 2 ks cukety - malé
  • 2 ks červené papriky
  • 400 g nakládaných celých rajčat
  • 2 stroužky česneku - utřeného
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lístek bobkového listu
  • 1/2 hrsti čerstvého tymiánu
  • 1/2 hrsti rozmarýnu
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  • Lilek nakrájejte na plátky, posolte je a nechte asi 20 minut vypotit. Potom uvolněnou šťávu vymačkejte. Tím se zbavíte hořčin a lilek bude chutnější.
  • Lilek a další zeleninu nakrájejte na kostičky. Na pánvi na oleji nejdříve osmahněte cibulku. Poté přidejte utřený česnek, lilek, cukety a papriky a za občasného míchání duste asi 10 minut.
  • Přidejte nakládaná rajčata, tymián, bobkový list a duste dalších 20-30 minut, dokud zelenina nezměkne. Dochuťte solí a pepřem a ihned podávejte.
TIP:

Ratatouille můžete před podáváním posypat slunečnicovými nebo pistáciovými semínky. Pro pikantnější chuť můžete ratatouille zapéct v troubě a povrch posypat strouhaným parmazánem nebo ovčím sýrem.

Slaninové brambory

Slaninové brambory

1h a 30min 620kJ 105 Kč
Rozmarýnové kuličky

Rozmarýnové kuličky

1h a 15min 973kJ 180 Kč

Podobné recepty

Žampiony dušené s hráškem

Žampiony dušené s hráškem

22 hlasů
25min 523 kJ 95 Kč
Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

18 hlasů
50min 345 kJ 96 Kč
Zapečený špenát

Zapečený špenát

12 hlasů
25min 772 kJ 73 Kč
Lilek s kuskusem

Lilek s kuskusem

14 hlasů
45min 311 kJ 95 Kč
Pečená kořeněná dýně

Pečená kořeněná dýně

6 hlasů
40min 1801 kJ 70 Kč
Restovaná růžičková kapusta

Restovaná růžičková kapusta

9 hlasů
30min 564 kJ 75 Kč

Články nejen o vaření