Prostreno.cz

Telecí plátek se zeleným pepřem

Telecí steaky na slavnostní stůl.

Ohodnotit
(7 hlasů)
sun
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 417 kJ / 99 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy13g
tuky2g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Brambory uvařte v osolené vodě, sceďte, nasypte na pánev, přidejte 2 lžíce másla, nasekanou petrželku, přikryjte a dejte stranou.
  2. Na pánvi s rozehřátým olejem orestujte opepřené telecí steaky z každé strany 2-4 minuty, podle velikosti steaku. Steaky dejte na talíř, přikryjte je folií a dejte stranou.
  3. Na stejnou pánev přidejte lžíci másla, nakrájenou cibuli, česnek a 2 minuty restujte, přilijte whisky, vývar, přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 8-10 minut. Tekutiny by se měly zredukovat na polovinu.
  4. Přidejte zelený pepř a povařte ještě 2 minuty. Odstraňte z tepla, osolte a opepřete.
  5. Steak podávejte přelitý omáčkou s brambory a zeleninovým salátem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,70g
  • Sacharidy:

    155,70g
    • Cukry:

      12,53g
  • Tuky:

    191,89g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 99 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Přírodní telecí plátky

(17 hlasů)
25min
623 kJ

Telecí plátky s kiwi

(10 hlasů)
30min
513 kJ

Telecí plátky s mozzarellou

(11 hlasů)
45min
992 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

hedvika
01.05.2016
heenna
10.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí plátek se zeleným pepřem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat