Prostreno.cz

Věnečky a větrníky z odpalovaného těsta

Skvělé věnečky a větrníky zvládnete i doma.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 25min

    25min příprava

    0min vaření

  • 837 kJ / 200 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy13g
tuky12g

Ingredience na

  • 320 ml vody
  • 100 ml oleje
  • špetka soli
  • 235 g hladké mouky
  • 5 ks vajec

Postup přípravy

  1. Vodu, olej a sůl nechte zavařit. Přisypte mouku a orestujte. Odstavte a nechte skoro vychladnout.
  2. Do vlažné směsi (nesmí být moc teplá, aby se vajíčka nesrazily) postupně vmíchejte vejce. Hladkou směs plňte do cukrářského sáčku a tím stříkejte věnečky nebo větrníky na lehce olejem vymaštěný plech.
  3. Plech pocákejte studenou vodou (namočte ruce do vody a oklepte si ruce nad plechem - tímto věnečky nabudou).
  4. Pečeme na 220 °C asi 10 minut, troubu neotvírejte, aby věnečky nespadly. Potom odpusťte páru a asi ještě dalších 10 minut dopečte - dle barvy věnečků.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,00g
  • Sacharidy:

    76,96g
    • Cukry:

      0,20g
  • Tuky:

    109,00g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 200 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

59

minut uklízení



Podobné recepty

Věnečky

(25 hlasů)
1h a 15min
976 kJ

Dezert z odpalovaného těsta

(7 hlasů)
1h a 35min
948 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Věnečky a větrníky z odpalovaného těsta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat