Prostreno.cz

Dezert z odpalovaného těsta

Jemný dezert plněný šlehačkou.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 35min

    30min příprava

    1h a 5min vaření

  • 947 kJ / 226 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy10g
tuky17g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Do mísy dejte mouku, přidejte cukr a sůl.
  2. Na mírném ohni přiveďte k varu máslo, mléko a vodu. Přidejte moučnou směs a stále míchejte, dokud se směs neodlepuje od stěn hrnce. Za stálého míchání vařte asi 3 minuty.
  3. Těsto dejte do mísy a ručním šlehačem postupně zašlehejte vejce. Měla by vzniknout hustá pasta. Těsto dejte do sáčku a stříkejte tvary obdélníčků, podobně jako na větrníky.
  4. Obdélníčky potřete vejcem a posypte plátky mandlí. Vložte do trouby a pečte asi 15 minut. Poté snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 35-40 minut, dokud není těsto zlatohnědé.
  5. V míse ušlehejte šlehačku s cukrem a vanilkovým extraktem. Dejte na 30 minut do lednice.
  6. Vychladlé obdélníčky rozkrojte, naplňte šlehačkou a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,40g
  • Sacharidy:

    317,72g
    • Cukry:

      222,20g
  • Tuky:

    184,70g
  • Vláknina:

    13,80g

Aktivita pro spálení: 226 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

67

minut uklízení



Podobné recepty

Medový ananas

(14 hlasů)
25min
551 kJ

Letní ovocný dezert

(13 hlasů)
20min
641 kJ

Pudink s malinami

(14 hlasů)
20min
592 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dezert z odpalovaného těsta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat