Prostreno.cz

Věnečky

Žádná oslava narozenin se neobejde bez žloutkových věnečků. Tyhle věnečky jsou lepší, než z jakékoli cukrárny.

  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 971 kJ / 232 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy22g
tuky11g

Ingredience na

  • 250 ml vody
  • 90 g tuku
  • špetka soli
  • 140 g hladké mouky
  • 4 ks vajec
  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 750 ml mléka
  • 125 g másla
  • 70 g cukru

Postup přípravy

  1. Vodu s tukem a solí dejte vařit, jakmile dosáhne varu přisypejte mouku. Ztlumte plamen a míchejte dokud se těsto nespojí v kouli a nezačne se lehce odpalovat od okrajů nádoby. Pokud vzniknou hrudky, vyberte je z těsta, musí být hladké.
  2. Nechte vychladnout, do vlažného přidejte celá vejce a vyšlehejte, jen chvíli, těsto musí být hladké a vláčné. Těstem naplňte cukrářský sáček a ozdobnou špičkou stříkejte tvar věnečků. Pozor na rozestupy, těsto se cca 2x zvětší.
  3. Pečte v předehřáté troubě na 200°C cca 20 minut, pak ještě 10 na 150°C. Věnečky musí být do růžova, nesmí být pouze lehce, protože po vyndání jinak slehnou.
  4. Z mléka, cukru a pudinku uvařte pudink a nechte vychladnout. Máslo utřete do pěny a postupně do něj zašlehejte vychladlý pudink. Upečené žloutkové věnečky rozkrojte a naplňte krémem, nahoře pocukrujte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Věnečky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat