Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Nadívaný selský bůček se šťouchaným bramborem a mladým špenátem

Mikeš
6hlasů
Hodnotit

2h a 15min

30min příprava

1h a 45min vaření

772 kJ

energetická hodnota na 100g

320 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:13g tuky7g sacharidy7g bílkoviny

Bůček plněný bylinkovou nádivkou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1,3 kg bůčku bez kostí
  • 500 g toustového chleba - např. Super sandwiche Penam
  • 1 plechovka neslazené trvanlivého mléka
  • 5 ks vajec
  • 1 svazek směsi bylinek - petržel, tymián, rozmarýn
  • 5 špetek soli
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 400 g cibule
  • 1 lžíce másla
  • 300 ml vepřového vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 300 g čerstvého špenátu
  • 2 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku - do špenátu
  • 2 ks šalotky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  • Vrchní část bůčku jemně nožem nařízněte do tvaru kostiček, aby se kůrka vypekla dozlatova.
  • Část masa nařízněte uprostřed nožem tak, aby vám všude zbýval cca 2,5 cm okraj a do takto vytvořené kapsy umístěte nádivku.
  • Nádivka: 500 g toustového chleba nakrájejte na kostičky 1 cm x 1 cm. Pak přidejte žloutky z 5 vajec (z bílků vyšlehejte sníh). Přidejte trvanlivé mléko a směs bylinek - tymián, rozmarýn a petržel, vše nasekané nadrobno. Promíchejte a směsí naplňte kapsu. Zašijte potravinářským motouzem nebo "spíchněte" špízovými jehlicemi.
  • Bůček osolte, opepřete, potřete česnekem a posypte kmínem.
  • Na dno pekáčku rozložte oloupanou, nakrájenou cibuli, na cibuli položte bůček, podlijte vývarem a pečte přikryté na 160 °C, cca 1-1,5 hodiny.
  • Sejměte pokličku a posledních 15 min při 200 °C zprudka opečte, aby měl bůček kůrku křupavou a dozlatova. Vypečenou šťávu zaprašte hladkou moukou, povařte 10 min, propasírujte přes jemný cedník a nakonec zjemněte oříškem másla.
  • Špenát: Nakrájenou šalotku a nakrájený česnek orestujte na 2 lžících oleje, přidejte listy špenátu a poduste 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  • Bůček podávejte se špenátem a šťouchanými brambory.
Květákový salát s jablky

Květákový salát s jablky

60min 260kJ 120 Kč

Podobné recepty

Marinovaný bůček

Marinovaný bůček

10 hlasů
1h a 50min 1320 kJ 140 Kč
Bůček pečený na šalveji

Bůček pečený na šalveji

10 hlasů
4h a 5min 1345 kJ 225 Kč
Pečený bůček

Pečený bůček

5 hlasů
3h a 30min 1156 kJ 99 Kč
Bůček se špenátem a jahodami

Bůček se špenátem a jahodami

12 hlasů
1h a 5min 464 kJ 90 Kč
Grilovaný bůček

Grilovaný bůček

12 hlasů
1h a 40min 1307 kJ 150 Kč
Pomalu pečený bůček potíraný marmeládou

Pomalu pečený bůček potíraný marmeládou

6 hlasů
3h a 45min 1369 kJ 90 Kč

Články nejen o vaření