Prostreno.cz

Bůček pečený na šalveji

Pečený bůček s křupavou kůrčičkou.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 4h a 5min

    20min příprava

    3h a 45min vaření

  • 1080 kJ / 258 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny23g
sacharidy4g
tuky20g

Ingredience na

  • 2 ks česneku - celé paličky rozdělte na stroužky
  • 2 kg bůčku s kostí - kůže nařezaná
  • 60 ml olivového oleje
  • 2 lžíce hrubé mořské soli
  • 1 svazek šalvěje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Neoloupané stroužky česneku dejte na dno pekáčku. Bůček pomažte olivovým olejem a vetřete do něj sůl. Pak jej položte do pekáčku – kůží dolů – a pečte tři hodiny.
  2. Zvyšte teplotu na 180 °C, obraťte bůček, přidejte šalvěj a dalších 30–45 minut dopečte, aby byl bůček krásně zlatavý a křupavý.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,00g
  • Sacharidy:

    33,00g
    • Cukry:

      1,00g
  • Tuky:

    121,38g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 258 kcal

32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

77

minut uklízení



Podobné recepty

Brambory pečené s bůčkem

(19 hlasů)
40min
777 kJ

Bůčková roláda

(10 hlasů)
1h a 30min
1347 kJ

Marinovaný bůček

(10 hlasů)
1h a 50min
1098 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Bůček pečený na šalveji

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat