Bůček pečený na šalveji
Pečený bůček s křupavou kůrčičkou.
-
4h a 5min
20min příprava
3h a 45min vaření
-
1345 kJ / 321 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky31g
Ingredience na
- 2 ks
česneku
- celé paličky rozdělte na stroužky
- 2 kg
bůčku s kostí
- kůže nařezaná
- 60 ml
olivového oleje
- 2 lžíce
hrubé mořské soli
- 1 svazek
šalvěje
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 160 °C. Neoloupané stroužky česneku dejte na dno pekáčku. Bůček pomažte olivovým olejem a vetřete do něj sůl. Pak jej položte do pekáčku – kůží dolů – a pečte tři hodiny.
- Zvyšte teplotu na 180 °C, obraťte bůček, přidejte šalvěj a dalších 30–45 minut dopečte, aby byl bůček krásně zlatavý a křupavý.
TIP:
Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.