Prostreno.cz

Bůček pečený na šalveji

Pečený bůček s křupavou kůrčičkou.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 4h a 5min

    20min příprava

    3h a 45min vaření

  • 1345 kJ / 321 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky31g

Ingredience na

  • 2 ks česneku - celé paličky rozdělte na stroužky
  • 2 kg bůčku s kostí - kůže nařezaná
  • 60 ml olivového oleje
  • 2 lžíce hrubé mořské soli
  • 1 svazek šalvěje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Neoloupané stroužky česneku dejte na dno pekáčku. Bůček pomažte olivovým olejem a vetřete do něj sůl. Pak jej položte do pekáčku – kůží dolů – a pečte tři hodiny.
  2. Zvyšte teplotu na 180 °C, obraťte bůček, přidejte šalvěj a dalších 30–45 minut dopečte, aby byl bůček krásně zlatavý a křupavý.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bůček pečený na šalveji

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat