Prostreno.cz

Marinovaný bůček

Recept na pečený bůček s pomerančovým džemem.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 1318 kJ / 315 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky29g

Ingredience na

  • 1200 g libovějšího bůčku
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 100 g pomerančového džemu
  • 1 ks čerstvého zázvoru - přibližně 2 cm
  • 3 stroužky česneku
  • 8 lžic řepkového oleje
  • 5 špetek soli
  • 1 lžíce drceného pepře
  • 1 ks velkého pomeranče

Postup přípravy

  1. V misce prošlehejte olej, sůl, vinný ocet, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, pepř a džem. Omytý bůček na několika místech nařízněte ostrým nožem a do masa vetřete marinádu. Bůček vložte do pečicího rukávu, přidejte zbytek marinády, na čtvrtky rozkrojený pomeranč, rukáv uzavřete a nechte přes noc v lednici.
  2. Pak dejte maso v rukávu na pekáček, vložte do trouby vyhřáté na 190°C a pečte přibližně 90 minut.
  3. Podávejte s jarním kopřivovým nebo klasickým špenátem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,83g
  • Sacharidy:

    160,20g
    • Cukry:

      14,77g
  • Tuky:

    140,03g
  • Vláknina:

    4,70g

Aktivita pro spálení: 315 kcal

39

minut jízdy na kole

30

minut běhu

94

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Marinovaný bůček

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat