Prostreno.cz

Kopřivový salát s mladou mrkví

Jarní salát s kopřivami.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

    0min vaření

  • 368 kJ / 88 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky5g

Ingredience na

  • 2 hrsti mladých kopřivových listů
  • 200 g baby špenátu
  • 4-5 ks mladé mrkve
  • 1 svazek ředkviček
  • 4 lžíce řepkového oleje - lisovaného za studena
  • 3 kapky worcestrové omáčky
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 špetka kari koření
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 špetky soli
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 4 lžíce sladkého bílého vína

Postup přípravy

  1. Listy kopřiv dobře omyjte, nechte okapat, natrhejte na kousky a vložte do salátové mísy.
  2. Mladou mrkev stačí jen okartáčovat pod tekoucí vodou a nakrájet na kolečka. Omyté ředkvičky nakrájejte na tenké plátky a přidejte je do mísy.
  3. Olej prošlehejte s worcestrovou omáčkou, vínem, citrónovou šťávou, hořčicí, kari kořením, ochuťte solí, pepřem a salát touto zálivkou zalijte.
  4. Zlehka jej promíchejte a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kopřivový salát s mladou mrkví

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat