Prostreno.cz

Fenykl na medu

Skvělý recept na přílohu z fenyklu.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 535 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky10g

Ingredience na

  • 4 ks čerstvého fenyklu - očištěné a rozčtvrcené
  • 80 ml olivového oleje
  • 120 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce medu
  • 120 ml bílého vína
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce másla na vymazání misky

Postup přípravy

  1. Vložte rozčtvrcené fenykly do vymazané zapékací misky vnitřkem nahoru.
  2. Pokapejte olivovým olejem a přilijte kuřecí vývar promíchaný s medem, solí, pepřem a vínem.
  3. Posypte hořčičným semínkem. Zakryjte a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C za občasného obracení 30-40 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,60g
  • Sacharidy:

    190,30g
    • Cukry:

      98,00g
  • Tuky:

    228,70g
  • Vláknina:

    40,00g

Aktivita pro spálení: 128 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Fenyklový salát

(10 hlasů)
30min
715 kJ

Salát s fenyklem

(14 hlasů)
15min
598 kJ

Salát s čerstvým fenyklem

(12 hlasů)
15min
398 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Fenykl na medu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat