Prostreno.cz

Fenyklový salát

Fenyklový salát pro zdraví - obsahuje velké množství vitamínů.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

    0min vaření

  • 699 kJ / 167 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky15g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Z fenyklu odstraňte vrchní tvrdé případně oschlé listy. Fenykl nakrájejte na proužky a dejte do mísy.
  2. Do jiné misky nastrouhejte kůru z dobře omytého pomeranče i citrónu. Přidejte vymačkanou šťávu z citrónu i pomeranče. Přidejte sůl, pepř, olej a dobře promíchejte.
  3. Na talíř dejte porci fenyklu přelijte zálivkou a posypte nasucho opraženými oříšky a natrhaným koprem.

TIP:

Řapík fenyklu je v mnohých zemích oblíbený jako kulinářská lahůdka. U nás jeho úprava v kuchyni nemá tak velkou tradici. Důležitý je obsah vitamínu C, betakaroténu, vitamínů skupiny B, vápníku, železa, hořčíku a vlákniny.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fenyklový salát

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat