Prostreno.cz

Guláš ze dvou druhů masa

Guláš připravený z vepřového a hovězího masa.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 2h a 0min

    20min příprava

    1h a 40min vaření

  • 685 kJ / 163 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy10g
tuky9g

Ingredience na

  • 400 g vepřové plece
  • 400 g hovězího zadního
  • 500 g cibule
  • 180 g rajčatového protlaku
  • 5 lžic oleje
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks feferonky
  • 2 krajíce staršího chleba - na zahuštění

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené, osolené a opepřené hovězí maso, orestujte, přidejte rajský protlak, mletou papriku, zalijte vodou (aby bylo maso přikryté) a duste asi 1 hodinu.
  2. K hovězímu masu přidejte nakrájené osolené a opepřené vepřové maso, podle potřeby podlejte a duste doměkka.
  3. Přidejte rozetřený česnek, kmín, feferonku, chléb a ještě chvíli povařte.
  4. Dochuťte majoránkou a podávejte, nejlépe s chlebem.

TIP:

K vařenému hovězímu masu můžete přidat kostku hovězího bujónu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Guláš ze dvou druhů masa

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat