Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Guláš ze dvou druhů masa

lanvin
12hlasů
Hodnotit

2h a 0min

20min příprava

1h a 40min vaření

685 kJ

energetická hodnota na 100g

220 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky10g sacharidy13g bílkoviny

Guláš připravený z vepřového a hovězího masa.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 400 g vepřové plece
  • 400 g hovězího zadního
  • 500 g cibule
  • 180 g rajčatového protlaku
  • 5 lžic oleje
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks feferonky
  • 2 krajíce staršího chleba - na zahuštění

Postup přípravy

  • Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené, osolené a opepřené hovězí maso, orestujte, přidejte rajský protlak, mletou papriku, zalijte vodou (aby bylo maso přikryté) a duste asi 1 hodinu.
  • K hovězímu masu přidejte nakrájené osolené a opepřené vepřové maso, podle potřeby podlejte a duste doměkka.
  • Přidejte rozetřený česnek, kmín, feferonku, chléb a ještě chvíli povařte.
  • Dochuťte majoránkou a podávejte, nejlépe s chlebem.
TIP:

K vařenému hovězímu masu můžete přidat kostku hovězího bujónu.

Ryba v mandlích

Ryba v mandlích

1h a 5min 451kJ 290 Kč
Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

55min 263kJ 70 Kč

Podobné recepty

Gulášová polévka

Gulášová polévka

9 hlasů
1h a 35min 279 kJ 150 Kč
Zvěřinový guláš

Zvěřinový guláš

18 hlasů
1h a 50min 868 kJ 211 Kč
Zaječí guláš

Zaječí guláš

7 hlasů
1h a 25min 506 kJ 120 Kč
Jehněčí kotlík se zeleninou

Jehněčí kotlík se zeleninou

13 hlasů
55min 396 kJ 265 Kč
Hovězí guláš

Hovězí guláš

11 hlasů
1h a 35min 423 kJ 160 Kč
Vepřový guláš se zeleninou

Vepřový guláš se zeleninou

11 hlasů
1h a 50min 477 kJ 150 Kč

Články nejen o vaření