Prostreno.cz

Gulášová polévka

Polévka z hovězího masa s klobásou.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 35min

    15min příprava

    1h a 20min vaření

  • 279 kJ / 66 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky3g

Ingredience na

  • 500 g předního hovězího masa
  • 2 ks červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 120 g rajčatového protlaku
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1,2 l vody
  • 500 g brambor
  • 1 kostka hovězího bujónu
  • 1 ks klobásy
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Hovězí maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Ve větším hrnci rozehřejte sádlo a orestujte na něm nejprve cibuli, po pár minutách přidejte česnek a nakrájené maso. Maso orestujte dozlatova ze všech stran. Stáhněte z ohně, vmíchejte rajčatový protlak, mletou sladkou papriku a trochu kmínu. Zalijte vodou, přidejte kostku bujónu a dejte vařit.
  3. Mezitím si oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. Klobásku nakrájejte na kolečka.
  4. Když je maso téměř měkké, přidejte do polévky pokrájené brambory a klobásku a vše dovařte doměkka. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Podávejte s chlebem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Gulášová polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat