Prostreno.cz

Vepřové nudličky

Šťavnaté vepřové nudličky dušené se zeleninou představují ideální volbu pro rychlý a zároveň vydatný oběd či večeři. Tento recept spojuje křehké maso s barevnou směsí zeleniny, která dodá jídlu nejen chuť, ale i potřebné živiny.

22.04.2013 Mikeš
60min

20min příprava

40min vaření

424 kJ / 101 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájejte na nudličky, cibulku nakrájejte na plátky, jablka nakrájejte na tenké klínky.
  2. Ve velkém kastrolu na oleji orestujte jablka, orestované vyndejte děrovanou lžíci na talíř.
  3. Na stejnou pánev vložte masové nudličky a restujte 5 minut, přidejte polovinu cibulky a restujte další 4 minuty.
  4. Vmíchejte mouku, zalijte jablečným moštem, vývarem a přiveďte k varu. Duste 20-30 minut.
  5. Očištěnou, nakrájenou zeleninu blanšírujte ve vařící osolené vodě 5 minut, pak propláchněte ledovou vodou.
  6. Maso osolte, opepřete a promíchejte s blanšírovanou zeleninou a zbytkem jarní cibulky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    214,79 g
  • Sacharidy:

    127,40 g
    • Cukry:

      49,50 g
  • Tuky:

    103,94 g
  • Vláknina:

    23,89 g

Aktivita pro spálení:

410 kcal
51

minut jízdy na kole

39

minut běhu

122

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové maso se zeleninou

(20 hlasů)
30min
463 kJ

Vepřové plátky v oříškové krustě

(31 hlasů)
20min
1052 kJ

Vepřové na hříbkách s těstovinami

(19 hlasů)
45min
266 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

Avatar
Avatar heenna
15.04.2016
Avatar moniika
19.03.2016
Avatar moniika
19.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové nudličky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba