Prostreno.cz

Rizoto s kešu ořechy

Rýže s oříšky vám bude chutnat.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 536 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy17g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 hrnky kuřecího vývaru - nebo hovězího vývaru
  • 1 a 1/2 hrnku rýže natural
  • 3 lžíce másla
  • 6 ks velkých žampiónů - oloupaných a nakrájených
  • 4 špetky soli
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 80 g kešu ořechů
  • 150 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • 1 hrst zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Do vařícího vývaru vsypte propláchnutou rýži, přikryjte a vařte na velmi mírném ohni 25 minut.
  2. Odstavte a přikryté uchovejte v teple.
  3. Na pánvi rozehřejte máslo a orestujte žampióny, osolte, přidejte tymián a oříšky.
  4. Směs vmíchejte do horké rýže a ještě chvilku dejte na mírný oheň a po troškách do něj lehce vmíchejte strouhaný sýr.
  5. Rozdělte na nahřáte talíře, posypte petrželkou a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,89g
  • Sacharidy:

    153,78g
    • Cukry:

      7,80g
  • Tuky:

    161,77g
  • Vláknina:

    21,72g

Aktivita pro spálení: 128 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Rizoto s petrželkou

(6 hlasů)
40min
486 kJ

Rizoto s chřestem

(9 hlasů)
40min
635 kJ

Rizoto s mandlemi

(7 hlasů)
35min
1513 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto s kešu ořechy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat