Prostreno.cz

Kančí kýta dušená v pivu

Kýta dušená v pivu s povidly.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 734 kJ / 175 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy12g
tuky10g

Ingredience na

  • 600 g kančí kýty
  • 150 g slaniny
  • 500 ml světlého piva
  • 3 lžíce másla
  • 2 krajíce suššího nastrouhaného chleba
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce švestkových povidel
  • 100 g sušených švestek a meruněk
  • 1 hrst nasekaných ořechů
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 7 kuliček jalovce

Postup přípravy

  1. Kýtu prošpikujte slaninou.
  2. V kastrole na másle orestujte očištěnou a nastrouhanou zeleninu a cibuli.
  3. Vložte maso, osolte a opepřete, přidejte kuličky jalovce, podlijte pivem a duste do poloměkka.
  4. Přidejte povidla, nastrouhaný chléb, nakrájené ovoce a nasekané ořechy. Duste, až je maso zcela měkké. Podle potřeby ještě podlijte pivem.
  5. Podávejte s červeným zelím.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kančí kýta dušená v pivu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat