Prostreno.cz

Fenykl zapečený s rajčaty a sýrem

Lehká zeleninová večeře.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 536 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy5g
tuky11g

Ingredience na

  • 2 ks fenyklu - očištěného a nakrájeného na čtvrtky
  • 6 lžic extra panenského olivového oleje
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 100 g nastrouhaného parmazánu
  • 4 ks rajčat - nakrájených na plátky
  • 80 g vypeckovaných černých oliv
  • 3 lžíce nasekané čerstvé ploché petržele

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Fenykl rozložte na plech s pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem, ochuťte solí a pepřem a pečete v troubě přibližně 30-35 minut.
  2. Zhruba v polovině pečení rozložte na fenykl rajčata a vše posypte 3/4 sýra, petrželkou a olivami. Před podáváním posypte zbytkem sýra.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,83g
  • Sacharidy:

    87,51g
    • Cukry:

      11,84g
  • Tuky:

    147,63g
  • Vláknina:

    36,10g

Aktivita pro spálení: 128 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Fenyklový salát

(10 hlasů)
30min
715 kJ

Salát s fenyklem

(14 hlasů)
15min
598 kJ

Salát s čerstvým fenyklem

(12 hlasů)
15min
398 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Fenykl zapečený s rajčaty a sýrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat