Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Karbanátky z quinoi

lanvin
11hlasů
Hodnotit

60min

15min příprava

45min vaření

754 kJ

energetická hodnota na 100g

140 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky15g sacharidy5g bílkoviny

Karbanátky s mrkví a pórkem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 250 g quinoi
  • 2-3 ks pórku
  • 3 ks mrkve
  • 4 lžíce oleje
  • 3 ks vajec
  • 4 snítky zelené petrželky
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 50 ml oleje na smažení

Postup přípravy

  • Quinou uvařte podle návodu na obalu, uvařenou nechte dobře okapat na sítku.
  • Očištěný pórek, jen bílou část, jemně nakrájejte, očištěnou mrkev nastrouhejte, přidejte nasekanou petrželku a vše poduste za stálého míchání 15 minut na oleji. Podle chuti osolte a opepřete.
  • Nechte vychladnout, dejte do mísy, přidejte uvařenou quinou, vejce a promíchejte.
  • Na oleji smažte karbanátky, z každé strany přibližně 3 minuty.
  • Podávejte teplé, nebo studené se zeleninovým salátem.
TIP:

Quinoa je jednou z nejstarších obilnin pocházející z Jižní Ameriky, kde byla pěstována a vysoce ceněna starými Inky.

Telecí rolády s majoránkou

Telecí rolády s majoránkou

1 hlas
1h a 25min 1049kJ 320 Kč
Králík dušený s pórkem a mrkví

Králík dušený s pórkem a mrkví

2 hlasy
1h a 55min 384kJ 290 Kč

Podobné recepty

Karbanátky se zelím

Karbanátky se zelím

12 hlasů
45min 969 kJ 75 Kč
Karbanátky z rybího filé

Karbanátky z rybího filé

13 hlasů
60min 268 kJ 150 Kč
Zelné karbanátky

Zelné karbanátky

12 hlasů
1h a 25min 981 kJ 140 Kč
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

13 hlasů
50min 722 kJ 130 Kč
Karbanátky se sýrem

Karbanátky se sýrem

8 hlasů
40min 950 kJ 145 Kč
Karbanátky na špejli

Karbanátky na špejli

10 hlasů
45min 369 kJ 120 Kč

Články nejen o vaření