Prostreno.cz

Karbanátky z quinoi

Karbanátky s mrkví a pórkem.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 758 kJ / 181 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy15g
tuky9g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Quinou uvařte podle návodu na obalu, uvařenou nechte dobře okapat na sítku.
  2. Očištěný pórek, jen bílou část, jemně nakrájejte, očištěnou mrkev nastrouhejte, přidejte nasekanou petrželku a vše poduste za stálého míchání 15 minut na oleji. Podle chuti osolte a opepřete.
  3. Nechte vychladnout, dejte do mísy, přidejte uvařenou quinou, vejce a promíchejte.
  4. Na oleji smažte karbanátky, z každé strany přibližně 3 minuty.
  5. Podávejte teplé, nebo studené se zeleninovým salátem.

TIP:

Quinoa je jednou z nejstarších obilnin pocházející z Jižní Ameriky, kde byla pěstována a vysoce ceněna starými Inky.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karbanátky z quinoi

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat