Prostreno.cz

Karbanátky z quinoi

Karbanátky s mrkví a pórkem.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 750 kJ / 179 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy17g
tuky10g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Quinou uvařte podle návodu na obalu, uvařenou nechte dobře okapat na sítku.
  2. Očištěný pórek, jen bílou část, jemně nakrájejte, očištěnou mrkev nastrouhejte, přidejte nasekanou petrželku a vše poduste za stálého míchání 15 minut na oleji. Podle chuti osolte a opepřete.
  3. Nechte vychladnout, dejte do mísy, přidejte uvařenou quinou, vejce a promíchejte.
  4. Na oleji smažte karbanátky, z každé strany přibližně 3 minuty.
  5. Podávejte teplé, nebo studené se zeleninovým salátem.

TIP:

Quinoa je jednou z nejstarších obilnin pocházející z Jižní Ameriky, kde byla pěstována a vysoce ceněna starými Inky.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,34g
  • Sacharidy:

    165,26g
    • Cukry:

      13,40g
  • Tuky:

    217,15g
  • Vláknina:

    29,10g

Aktivita pro spálení: 179 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

53

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Dušená kuřecí prsa

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Karbanátky z quinoi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat