Prostreno.cz

Karbanátky z rybího filé

Karbanátky můžete přiravit nejen z masa, ale i z rybího filé.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 286 kJ / 68 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky1g

Ingredience na

  • 1 ks cibule
  • 600 g rybího filé
  • 1 ks malé chilli papričky bez semínek
  • 1 ks vejce
  • 3 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře
  • 5 špetek soli
  • 250 g hustého bílého jogurtu
  • Na přeliv
  • 1 svazek pažitky
  • Na salát
  • 2 ks cibule
  • 150 g rokety
  • 3 lžíce octa balsamico
  • 1 lžička cukru

Postup přípravy

  1. Rybí filé jemně nasekejte, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, strouhanku, vejce, citrónovou šťávu a chilli papričku. Osolte, opepřete. Dobře promíchejte a z hmoty utvořte karbanátky a zvolna je opečte na oleji.
  2. Opláchnutou, osušenou roketu dejte do misky, přidejte na kroužky nakrájenou cibuli. Z octa, špetky soli , pepře, 2 lžic oleje a cukru udělejte zálivku a roketu zálivkou přelijte.
  3. Jogurt promíchejte s nakrájenou pažitkou a špetkou soli.
  4. Karbanátky podávejte s roketovým salátem, přelité pažitkovým jogurtem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karbanátky z rybího filé

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat