Prostreno.cz

Krémová kedlubnová polévka

Jednoduchá polévka z kedlubny.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 252 kJ / 60 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky3g

Ingredience na

  • 1,3 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks velké kedlubny - oloupané a nakrájené
  • 2 ks jablka - oloupaného a nakrájeného
  • 2 ks středně velké cibule - nahrubo nakrájené
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka mletého pepře
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 150 ml smetany
  • 6 lžic zakysané smetany
  • 1/2 svazku pažitky

Postup přípravy

  1. V hrnci na másle orestujte cibuli, přidejte kedluben, jablko, zalijte vývarem a vařte 20 minut. Nechte trochu vychladnout a polévku rozmixujte.
  2. Rozmixovanou polévku přiveďte k varu, přidejte smetanu, muškátový oříšek a podle chuti osolte a opepřete.
  3. Podávejte se lžící zakysané smetany, posypané nasekanou pažitkou.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Krémová kedlubnová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat