Prostreno.cz

Polévka z kedluben

Kedlubnová polévka s petrželkou a smetanou.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 289 kJ / 69 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • 2 ks kedluben
  • 1 ks cibule
  • 1/2 svazku zelené petrželky
  • 3 lžíce másla
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky, oloupané kedlubny nakrájejte na kostičky. Obojí krátce orestujte na másle. Zalijte vývarem a vařte 15 minut. Přidejte nasekanou petrželku, smetanu, citrónovou kůru, podle chuti sůl a pepř a vařte ještě 5 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z kedluben

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat