Prostreno.cz

Kedlubnová polévka

Jednoduchá polévka z kedluben.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 408 kJ / 97 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na

  • 300 g kedlubny
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • 100 g másla
  • 80 g hladké mouky
  • 2 ks žloutků
  • 1,2 l vody
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Oloupané kedlubny nakrájejte na nudličky, zalijte vodou, přidejte kostku zeleninového bujónu a kedlubny uvařte al dente.
  2. Z másla a hladké mouky si připravte světlou jíšku, zalijte ji uvařenými kedlubnami a provařte ještě 10 minut. Podle chuti přisolte a polévku zjemněte žloutky.
  3. Do polévky můžete přidat 100 ml smetany.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kedlubnová polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat