Prostreno.cz

Medovník s čokoládou

Milovníci medovníků si můžou zkusit připravit podle tohoto receptu medovník sami.

  • 60min

    40min příprava

    20min vaření

  • 1417 kJ / 338 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy38g
tuky18g

Ingredience na

  • Na náplň
  • 500 ml mléka
  • 2 lžíce mouky
  • 2 lžíce škrobu
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 250 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 4 lžíce medu
  • 1 lžíce rumu
  • Na těsto
  • 150 g másla
  • 150 g cukru
  • 1 ks vejce
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 400 g mouky

Postup přípravy

  1. Ze surovin na těsto zpracujte husté těsto. Rozdělte na několik částí, podle velikosti plechu tak, abyste získali tenké pláty. Pečte při 180°C cca 10 - 15 minut. Pláty budou stále měkké, pečte je tedy na pečícím papíru a s ním sundávejte z plechu ať pláty nerozbijete. Nechte zchladnout. Po vychladnutí budou tvrdé, jako sušenky.
  2. Na náplň smíchejte v troše mléka škrob a mouku. Ve zbytku mléka uvařte vanilkový cukr, přiveďte k varu a do vařícího mléka přimíchejte mléko se škrobem a moukou a chvíli míchejte do zhoustnutí. Přendejte do mísy a za stálého míchání zchlaďte. Do vychladlé směsi přimíchejte pomalu máslo s cukrem. Přidejte rum a med a zamíchejte dokud se směs nespojí.
  3. Promažte pláty krémem a dejte do chladu přes noc. Nahoru dejte lehké závaží, plech na pečení například. Druhý den budou pláty měkké a navlhlé od krému. Nahoru na medovník můžete namazat tenkou vrstvu marmelády a posypat najemno nastrouhaným zbytkem plátů.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Medovník s čokoládou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat