Prostreno.cz

Topinka po neapolsku

Co může být tedy lepší, než si připravit chutné dobroty, které pochází přímo z Itálie? Zde je nápad, jak mozzarellu v kuchyni využít.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 547 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy11g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 krajíce bílého chleba
  • 1 sáček Galbani mozzarelly mini - á 150 g
  • 4-5 ks cherry rajčátek
  • 4 lžíce sardelových filetů v oleji
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 stroužek česneku

Postup přípravy

  1. Krajíce chleba několik minut z obou stran na sucho opečte v troubě či na grilu.
  2. Mezitím důkladně omyjte rajčátka a nakrájejte je na drobné kousky.
  3. V misce je pak spolu s kuličkami mozzarelly smíchejte s olejem a solí.
  4. Opečené toasty potřete česnekem, obložte rajčaty s mozzarellou a ozdobte filátky sardelek.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,80g
  • Sacharidy:

    152,44g
    • Cukry:

      15,01g
  • Tuky:

    137,08g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 130 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Sýrové tousty

(18 hlasů)
30min
1101 kJ

Bageta zapečená s rajčaty a sýrem

(18 hlasů)
40min
706 kJ

Tousty s paprikou

(13 hlasů)
35min
946 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Topinka po neapolsku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat