Prostreno.cz

Krém s lesním ovocem

Pudinkový jemný krém s lesním ovocem.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 25min

    20min příprava

    5min vaření

  • 754 kJ / 180 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy30g
tuky5g

Ingredience na

  • 250 g ricotty
  • 500 ml mléka
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 3 lžíce pískového cukru
  • 1 hrnek drobného ovoce - borůvky, maliny, lesní jahody, rybíz
  • Na ozdobu
  • 4 lžíce vyšlehané šlehačky

Postup přípravy

  1. V trošce mléka rozmíchejte pudinkový prášek a cukr.
  2. Zbytek mléka přiveďte k varu. Do vroucího mléka vlijte pudinkovou směs a vařte 2 minuty.
  3. Ricottu dejte do mísy a po částech do ní zašlehávejte mírně vychladlý pudink.
  4. Nechte téměř vychladnout a pak přidejte drobné ovoce.
  5. Naplňte do pohárů a ozdobte šlehačkou. Pro obměnu můžeme namísto šlehačky ovocný krém posypat nasekanými ořechy nebo mandlemi.

TIP:

Sýr ricotta je podobný tvarohu. Zhotovuje se z kravského nebo kozího mléka a používá se zejména při přípravě sladkých jídel. Dá se nahradit lučinou. Je jemnější, protože se nevyrábí z kyselého mléka ale ze syrovátky.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,56g
  • Sacharidy:

    295,86g
    • Cukry:

      205,80g
  • Tuky:

    53,83g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 180 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Kobliha utopená v pudinku

(9 hlasů)
35min
1232 kJ

Pudink s pečenou rebarborou

(10 hlasů)
45min
843 kJ

Jablečné řezy s pudinkem

(10 hlasů)
55min
746 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

verrca
05.06.2016
hedvika
22.04.2016
hedvika
15.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krém s lesním ovocem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat