Prostreno.cz

Pikantní gazpacho ze žlutých rajčat

Studená polévka z rajčat a okurky.

Ohodnotit
(13 hlasů)
sun
  • 25min

    25min příprava

    0min vaření

  • 235 kJ / 56 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 kg žlutých rajčat
  • 1 ks větší okurky - nakrájené na malé kostičky
  • 700 ml vody
  • 1 ks avokáda - oloupaného a nakrájeného
  • 1 ks malé zelené chilli papričky - bez semínek
  • 2 stroužky česneku - jemně nakrájeného
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce čerstvé máty - nasekané
  • 2 lžíce čerstvého koriandru - nasekaného
  • 80 ml panenského olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • Na ozdobu
  • 4 snítky čerstvé máty
  • 1 ks menší cibule - nakrájené najemno

Postup přípravy

  1. Asi 1 hrst nakrájené okurky odložte na zdobení.
  2. Zeleninu, bylinky a avokádo po částech rozmixujte, vždy s malou částí vody.
  3. Dochuťte solí, limetkovou šťávou a dejte vychladit.
  4. Podávejte ozdobené kostičkami okurek, cibulí, snítkou máty, pokapané olivovým olejem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní gazpacho ze žlutých rajčat

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat