Prostreno.cz

Polévka z čerstvých rajčat

Jednoduchý recept na přípravu polévky z čerstvých rajčat.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 171 kJ / 40 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky2g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte kilo oloupaných rajčat a poduste 2 minuty.
  2. Zalijte vývarem, přidejte jemně nasekaný česnek a vařte přibližně 30 minut.
  3. Polévku rozmixujte, podle chuti osolte a opepřete.
  4. Do polévky přidejte 1 kg oloupaných, nakrájených rajčat a vařte ještě tak 10 minut.
  5. Přidejte máslo, citrónovou kůru, bazalku a nechte projít varem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,13g
  • Sacharidy:

    136,81g
    • Cukry:

      14,04g
  • Tuky:

    186,26g
  • Vláknina:

    31,10g

Aktivita pro spálení: 40 kcal

5

minut jízdy na kole

3

minut běhu

11

minut uklízení



Podobné recepty

Čočková polévka s karamelizovanou cibulkou

(16 hlasů)
60min
569 kJ

Houbová polévka s pórkem

(14 hlasů)
45min
277 kJ

Krémová polévka z hrachových lusků

(14 hlasů)
50min
117 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z čerstvých rajčat

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat