Prostreno.cz

Dezert s jablky

Krupicový dezert s jablky.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 435 kJ / 104 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy19g
tuky2g

Ingredience na

  • 500 ml mléka
  • 4 lžíce krupice
  • 6 lžic pískového cukru
  • 500 g jablek
  • Na ozdobu
  • 4 lžíce nastrouhané čokolády
  • 4 plátky jablek

Postup přípravy

  1. Do horkého mléka dejte tři lžíce krupice a 3 lžíce cukru, vařte, až krupice zhoustne.
  2. Zakryjte a nechte mírně vychladnout, pak nalijte do sklenic.
  3. Oloupaná jablka nakrájejte na kostičky, zalijte 50 ml vody, přidejte dvě lžíce cukru a vařte, dokud jablka nezměknou.
  4. Jablka rozmixujte, přidejte lžíci krupice a vařte za stálého míchání 5 minut.
  5. Vychladlá jablka rozdělte do sklenic na krupici.
  6. Před podáváním ozdobte plátkem jablka a strouhanou čokoládou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    20,80g
  • Sacharidy:

    263,60g
    • Cukry:

      170,80g
  • Tuky:

    35,12g
  • Vláknina:

    10,00g

Aktivita pro spálení: 104 kcal

13

minut jízdy na kole

9

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Ořechové řezy

(10 hlasů)
1h a 15min
1298 kJ

Pečená jablka

(10 hlasů)
45min
859 kJ

Pečená jablka

(11 hlasů)
55min
608 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dezert s jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat