Prostreno.cz

Zapečené houbové rizoto

Rizoto ze sušených a čerstvých hub.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 20min

    25min příprava

    55min vaření

  • 805 kJ / 192 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy19g
tuky8g

Ingredience na

  • 50 g sušených hříbků
  • 250 g čerstvých hub
  • 150 g hub shiitaké
  • 80 g másla
  • 1 ks velké cibule
  • 1 hrst tymiánu
  • 300 g rýže arborio
  • 80 ml sherry
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 šálek parmezánu
  • 150 g tvrdého sýra

Postup přípravy

  1. Namočte hříbky ve 100 ml teplé vody po dobu 15 minut.
  2. Ostatní houby nakrájejte, sušené houby sceďte, vodu nevylévejte a houby nasekejte nadrobno.
  3. Předehřejte troubu na 160 °C.
  4. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte cibuli a restujte 5 minut. Přidejte houby a poduste je, až se odpaří tekutina z hub.
  5. Přidejte rýži, kterou orestujte. Zalijte zeleninovým vývarem a vodou ze sušených hub.
  6. Vložte do trouby a přikryté duste tak 20 minut.
  7. Vmíchejte parmezán, nasekaný tymián, cherry a duste ještě 20 minut.
  8. Nakonec posypte nastrouhaným tvrdým sýrem a dejte pod gril na 3 minuty. Pokud nemáte funkci grilu, zvyšte teplotu na 250 °C.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečené houbové rizoto

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat