Prostreno.cz

Rýže s omáčkou z gorgonzoly

Velmi jednoduše a chutně připravená rýže.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 5min

    15min příprava

    50min vaření

  • 1115 kJ / 266 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy23g
tuky14g

Ingredience na

  • 400 g rýže Carnaroli
  • 400 g dýně Hokaido - nakrájené na kostičky
  • 80 g másla
  • 100 g parmazánu
  • 2 špetky soli
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks žloutku
  • Na omáčku
  • 250 g sýra gorgonzola
  • 150 ml mléka
  • Na ozdobu
  • 1 snítka šalvěje

Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Dýni dejte na plech s pečícím papírem pokapejte ji olejem, jemně osolte a vložte na 30 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.
  2. Upečenou dýni rozmačkejte vidličkou a spolu s máslem a nastrouhaným parmazánem zamíchejte do uvařené rýže. V kastrůlku ohřejte mléko, přidejte rozdrobenou gorgonzolu a míchejte, až se sýr roztopí, sundejte z ohně a do omáčky vmíchejte žloutek.
  3. Rýži podávejte přelitou sýrovou omáčkou, ozdobené lístečky šalvěje.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    93,10g
  • Sacharidy:

    156,19g
    • Cukry:

      8,44g
  • Tuky:

    265,00g
  • Vláknina:

    18,00g

Aktivita pro spálení: 266 kcal

33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

79

minut uklízení



Podobné recepty

Ostré rýžové kuličky

(22 hlasů)
50min
1020 kJ

Rýže s cizrnou a růžičkovou kapustou

(11 hlasů)
35min
1194 kJ

Rýžové placičky s mrkví

(23 hlasů)
50min
1020 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rýže s omáčkou z gorgonzoly

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat