Zeleninový hrnec
Zelenina s kuřecím masem na marocký způsob.
-
1h a 20min
40min příprava
40min vaření
-
392 kJ / 93 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky5g
Ingredience na
- 400 g
kuřecích prsou
- 250 g
lilku
- 2 ks
červené, nebo zelené papriky
- 1 ks
cibule
- 3 stroužky
česneku
- 6 lžic
oleje
- 1 lžíce
másla
- 500 ml
zeleninového vývaru
- 2 ks
rajčat
- 1 ks
velkého bramboru
- 150 g
cukety
- 50 g
rozinek
- 50 g
oliv
- 2 lžíce
sušeného oregana
- 1 lžička
kari koření
- 1/2 lžičky
kurkumy
- 1 lžíce
soli
Postup přípravy
- Lilek nakrájejte na plátky osolte a nechte v cedníku 20 minut. Pak lilek opláchněte pod studenou tekoucí vodou a lehce vymačkejte.
- Nakrájené papriky, cibuli a česnek orestujte v hrnci na 4 lžících oleje, přidejte lilek, vývar, nakrájená rajčata, oloupaný, nakrájený brambor, na kostky nakrájenou cuketu, rozinky, olivy, oregano, kari, kurkumu a přiveďte k varu. Na mírném ohni duste 25 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.
- Na pánvi se 2 lžícemi oleje a 1 lžíci másla orestujte doměkka kuřecí maso nakrájené na nudličky, podle chuti osolte.
- Opečené maso promíchejte s dušenou zeleninou.