Prostreno.cz

Zeleninový hrnec

Zelenina s kuřecím masem na marocký způsob.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 20min

    40min příprava

    40min vaření

  • 392 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • 400 g kuřecích prsou
  • 250 g lilku
  • 2 ks červené, nebo zelené papriky
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 6 lžic oleje
  • 1 lžíce másla
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 ks rajčat
  • 1 ks velkého bramboru
  • 150 g cukety
  • 50 g rozinek
  • 50 g oliv
  • 2 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžička kari koření
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1 lžíce soli

Postup přípravy

  1. Lilek nakrájejte na plátky osolte a nechte v cedníku 20 minut. Pak lilek opláchněte pod studenou tekoucí vodou a lehce vymačkejte.
  2. Nakrájené papriky, cibuli a česnek orestujte v hrnci na 4 lžících oleje, přidejte lilek, vývar, nakrájená rajčata, oloupaný, nakrájený brambor, na kostky nakrájenou cuketu, rozinky, olivy, oregano, kari, kurkumu a přiveďte k varu. Na mírném ohni duste 25 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.
  3. Na pánvi se 2 lžícemi oleje a 1 lžíci másla orestujte doměkka kuřecí maso nakrájené na nudličky, podle chuti osolte.
  4. Opečené maso promíchejte s dušenou zeleninou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninový hrnec

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat