Prostreno.cz

Jelení maso s jablky

Plátky jelení kýty dušené s jablky.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 45min

    15min příprava

    1h a 30min vaření

  • 508 kJ / 121 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • 700 g jelení kýty
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička bílého pepře
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 3 ks jablek
  • 300 ml červeného vína
  • 1 lžička cukru
  • 4 lžíce sádla

Postup přípravy

  1. Odleželé jelení maso umyjte, odblaňte, nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
  2. Na pánvi s rozehřátým olejem orestujte plátky masa, podlijte 200 ml vína, přidejte rozmarýn a maso duste přikryté doměkka.
  3. Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte je na plátky.
  4. K hotovému masu přidejte jablka, zbytek vína, cukr a společně krátce poduste, aby se jablka nerozvařila.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jelení maso s jablky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat