Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Guláš z divočáka

lanvin
21hlasů
Hodnotit

1h a 45min

15min příprava

1h a 30min vaření

604 kJ

energetická hodnota na 100g

280 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky13g sacharidy13g bílkoviny

Zvěřina patří k podzimnímu a zimnímu jídelníčku, připravte si výborný guláš.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g plece z divočáka
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce kuliček jalovce
  • 2 ks bobkových listů
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžička soli - vrchovatá
  • 1/2 lžičky čerstvě namletého pepře
  • 2 ks jablek
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 300 ml červeného vína
  • 1 lžička majoránky
  • 250 ml smetany

Postup přípravy

  • Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky, jalovec rozdrťte v hmoždíři.
  • Omyté maso nakrájejte na kostky a v hrnci na rozehřátém másle opečte. Přidejte cibuli, bobkový list a jalovec. Orestujte. Osolte opepřete, přidejte víno, půl litru vody a vařte přibližně hodinu. Po hodině přidejte nakrájená jablka a zalijte smetanou, ve které rozmíchejte mouku a vařte ještě 20 minut.
  • Nakonec přidejte majoránku promíchejte a podávejte s knedlíkem.
Ryba v mandlích

Ryba v mandlích

1h a 5min 451kJ 290 Kč
Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

55min 263kJ 70 Kč

Podobné recepty

Segedínský guláš

Segedínský guláš

33 hlasů
60min 667 kJ 99 Kč
Pivní guláš

Pivní guláš

12 hlasů
1h a 45min 383 kJ 92 Kč
Guláš z hovězí oháňky

Guláš z hovězí oháňky

20 hlasů
2h a 35min 231 kJ 189 Kč
Vepřový guláš se švestkami

Vepřový guláš se švestkami

22 hlasů
45min 744 kJ 120 Kč
Guláš bez míchání

Guláš bez míchání

22 hlasů
2h a 0min 394 kJ 200 Kč
Fazolový guláš

Fazolový guláš

35 hlasů
1h a 10min 306 kJ 99 Kč

Články nejen o vaření