Prostreno.cz

Guláš z divočáka

Zvěřina patří k podzimnímu a zimnímu jídelníčku, připravte si výborný guláš.

Ohodnotit
(23 hlasů)
  • 1h a 45min

    15min příprava

    1h a 30min vaření

  • 604 kJ / 144 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy13g
tuky5g

Ingredience na

  • 800 g plece z divočáka
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce kuliček jalovce
  • 2 ks bobkových listů
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžička soli - vrchovatá
  • 1/2 lžičky čerstvě namletého pepře
  • 2 ks jablek
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 300 ml červeného vína
  • 1 lžička majoránky
  • 250 ml smetany

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky, jalovec rozdrťte v hmoždíři.
  2. Omyté maso nakrájejte na kostky a v hrnci na rozehřátém másle opečte. Přidejte cibuli, bobkový list a jalovec. Orestujte. Osolte opepřete, přidejte víno, půl litru vody a vařte přibližně hodinu. Po hodině přidejte nakrájená jablka a zalijte smetanou, ve které rozmíchejte mouku a vařte ještě 20 minut.
  3. Nakonec přidejte majoránku promíchejte a podávejte s knedlíkem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Guláš z divočáka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat