Prostreno.cz

Kynutá dýňová bábovka

Vláčná bábovka s dýní bez vážení.

30.10.2013 Mikeš
3h a 0min

2h a 0min příprava

60min vaření

1247 kJ / 298 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Droždí, lžíci mouky, lžičku cukru a 2 lžíce teplého mléka promíchejte a nechte vzejít kvásek.
  2. Mouku prosejte do mísy, přidejte kvásek, cukr, sůl, dýni, zbytek mléka a vypracujte robotem těsto, do kterého během míchání přidejte olej a dyňová semínka, pokud je těsto příliš řídké, přidejte mouku. Nechte hodinu kynout.
  3. Těsto vložte do vymazané formy a nechte ještě 1/2 hodiny kynout. Pečte na 175 °C přibližně hodinu.

TIP:

Sklenička má obsah 200 ml.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    79,25 g
  • Sacharidy:

    508,00 g
    • Cukry:

      112,50 g
  • Tuky:

    116,07 g
  • Vláknina:

    23,75 g

Aktivita pro spálení:

344 kcal
43

minut jízdy na kole

32

minut běhu

102

minut uklízení





Podobné recepty

Bábovka, koláč - univerzální těsto

(13 hlasů)
50min
1475 kJ

Bábovka s mátou

(17 hlasů)
60min
988 kJ

Bábovka s Nutellou

(16 hlasů)
1h a 10min
1274 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

dýňová semínka

559 kcal / 100g
B30 g
S10 g
T49 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kynutá dýňová bábovka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba