Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Dančí guláš

lanvin
21hlasů
Hodnotit

2h a 15min

15min příprava

2h a 0min vaření

343 kJ

energetická hodnota na 100g

210 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky5g sacharidy14g bílkoviny

Podzimní guláš z dančího masa.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg dančího předního masa
  • 300 g cibule
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 3 lžíce sádla
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce majoránky
  • 3 špetky mletého pepře
  • 3 stroužky česneku
  • 5 lžic rajského protlaku
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 ks velké papriky
  • 1 ks lahůdkové cibulky

Postup přípravy

  • Očištěné a opláchnuté maso nakrájejte na kousky.
  • Cibuli drobně nakrájejte, orestujte na sádle, posypte paprikou a minutu míchejte. Přdejte maso a restujte za stálého míchání 5 minut.
  • Zalijte vývarem a přiveďte k varu, přidejte prolisovaný česnek, rajčatový protlak a duste pod pokličkou.
  • Při dušení maso občas zamíchejte, tak 15 minut před koncem dušení přidejte na malé kousky nakrájenou papriku.
  • Když je maso skoro měkké, guláš zahustěte hladkou moukou rozmíchanou v malém množství vody a vařte do změknutí masa. Nakonec posypte majoránkou a dochuťte solí a pepřem.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Kančí v čokoládě podle Itala

Kančí v čokoládě podle Itala

22 hlasů
1h a 15min 704 kJ 247 Kč
Srnčí řízky s brusinkami

Srnčí řízky s brusinkami

5 hlasů
1h a 30min 389 kJ 300 Kč
Guláš z divočáka

Guláš z divočáka

21 hlasů
1h a 45min 401 kJ 280 Kč
Bažant s hroznovým vínem

Bažant s hroznovým vínem

17 hlasů
1h a 20min 493 kJ 260 Kč
Srnčí na červeném víně

Srnčí na červeném víně

8 hlasů
1h a 10min 439 kJ 290 Kč
Srnčí s hlívou

Srnčí s hlívou

10 hlasů
45min 409 kJ 170 Kč

Články nejen o vaření