Prostreno.cz

Dančí guláš

Podzimní guláš z dančího masa.

Ohodnotit
(24 hlasů)
  • 2h a 15min

    15min příprava

    2h a 0min vaření

  • 367 kJ / 87 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 kg dančího předního masa
  • 300 g cibule
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 3 lžíce sádla
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce majoránky
  • 3 špetky mletého pepře
  • 3 stroužky česneku
  • 5 lžic rajského protlaku
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 ks velké papriky
  • 1 ks lahůdkové cibulky

Postup přípravy

  1. Očištěné a opláchnuté maso nakrájejte na kousky.
  2. Cibuli drobně nakrájejte, orestujte na sádle, posypte paprikou a minutu míchejte. Přdejte maso a restujte za stálého míchání 5 minut.
  3. Zalijte vývarem a přiveďte k varu, přidejte prolisovaný česnek, rajčatový protlak a duste pod pokličkou.
  4. Při dušení maso občas zamíchejte, tak 15 minut před koncem dušení přidejte na malé kousky nakrájenou papriku.
  5. Když je maso skoro měkké, guláš zahustěte hladkou moukou rozmíchanou v malém množství vody a vařte do změknutí masa. Nakonec posypte majoránkou a dochuťte solí a pepřem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dančí guláš

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat