Prostreno.cz

Chléb s dýňovými semínky

Domácí chléb je nejlepší volba.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 2h a 10min

    1h a 35min příprava

    35min vaření

  • 1234 kJ / 295 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy38g
tuky12g

Ingredience na

  • 50 g droždí
  • 1 lžička pískového cukru
  • 200 g dyňových semínek
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 750 g pšeničné mouky
  • 100 ml rozpuštěného másla
  • 500 ml teplé vody - + 80 ml vody
  • 15 g soli

Postup přípravy

  1. Droždí nechte rozpustit v 80 ml teplé vody, přidejte cukr a 2 lžíce mouky. Nechte 30 minut kynout.
  2. Mezitím orestujte nasucho dýňová semínka, semínka můžete nasekat nahrubo nožem, nebo ponechat vcelku.
  3. Ve velké míse nebo kuchyňském robotu smíchejte mouku, sezamová semínka, sůl a orestovaná dyňová semínka, postupně přidávejte rozpuštěné máslo, vodu a nechte hníst, až se vše důkladně spojí.
  4. Přidejte kvásek a nechte ještě 5 minut míchat (těsto bude docela lepkavé). Těsto rozdělte do formy na chlebíček a nechte vykynout.
  5. Předehřejte troubu na 175 °C peče přibližně 25-30 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chléb s dýňovými semínky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat