Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Ryba v citronové omáčce

lanvin
15hlasů
Hodnotit

50min

15min příprava

35min vaření

477 kJ

energetická hodnota na 100g

180 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky6g sacharidy7g bílkoviny

Rychlý recept na jakoukoli rybu či rybí filé s vůní citrónu.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 8 ks filetů z bílé ryby
  • 100 g másla - na pečení filetů
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • Na omáčku
  • 1 ks citrónu
  • 2 stroužky jemně nasekaného česneku
  • 200 ml smetany 33%
  • 100 g másla
  • 1 lžíce růžového pepře
  • 1 lžička škrobové moučky
  • Na ozdobu
  • 8 ks tenkých plátků citrónu

Postup přípravy

  • Omyté rybí filety osolte a opepřete. Na pánvi s rozehřátým máslem zvolna filety opečte z obou stran.
  • Na jiné pánvi rozehřejte máslo, přidejte česnek, růžový pepř, šťávu i kůru z citrónu, zalijte smetanou, ve které rozmíchejte lžičku škrobové moučky. Povařte za stálého míchání 10 minut.
  • Rybí filety podávejte přelité omáčkou ozdobené plátky citrónu.
Čokoládový koláč sypaný ořechy

Čokoládový koláč sypaný ořechy

1h a 45min 1390kJ 220 Kč

Podobné recepty

Losos s citrónem a koprem podle Zdeňka Pohlreicha

Losos s citrónem a koprem podle Zdeňka Pohlreicha

23 hlasů
1h a 45min 952 kJ 435 Kč
Středomořský špíz

Středomořský špíz

10 hlasů
35min 605 kJ 275 Kč
Treska s pórkem

Treska s pórkem

13 hlasů
50min 554 kJ 120 Kč
Losos na víně

Losos na víně

12 hlasů
50min 902 kJ 380 Kč
Platýz s citronovým přelivem

Platýz s citronovým přelivem

7 hlasů
45min 861 kJ 137 Kč
Pečená pražma

Pečená pražma

17 hlasů
60min 539 kJ 195 Kč

Články nejen o vaření