Prostreno.cz

Vepřové kotlety na fenyklu

Jednoduchý recept na přípravu vepřových kotlet.

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 913 kJ / 218 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy4g
tuky18g

Ingredience na

  • 4 ks vepřových kotlet - bez kosti
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 4 lžíce kvalitního oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks pórku
  • 1 lžíce drcených semen fenyklu
  • 120 ml suchého bílého vína
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Kotlety osolte, opepřete a posypte paprikou.
  2. V pánvi rozehřejte máslo s olejem, přidejte fenykl a kotlety opečte z obou stran.
  3. Ke kotletám přidejte očištěný, přibližně na 4 cm kousky nakrájený pórek, citrónovou šťávu, podlijte vínem, vývarem a duste doměkka.
  4. Podávejte s rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,40g
  • Sacharidy:

    149,30g
    • Cukry:

      22,00g
  • Tuky:

    220,10g
  • Vláknina:

    62,00g

Aktivita pro spálení: 218 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové kotlety na jablkách

(15 hlasů)
55min
850 kJ

Vepřové kotlety s červenou cibulí

(15 hlasů)
40min
924 kJ

Vepřové kotlety s balsamicem

(14 hlasů)
55min
760 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety na fenyklu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat