Prostreno.cz

Kuřecí plátky na bazalce

Jemné kuřecí maso dochucené voňavou bazalkou a chilli papričkou.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 646 kJ / 154 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy2g
tuky11g

Ingredience na

  • 4 plátky kuřecího masa - á 150 g
  • 4 špetky soli
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku
  • 1-2 ks chilli papričky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička pískového cukru
  • 1/4 šálku čerstvé bazalky - nasekané
  • 1 lžíce čerstvé máty - nasekané
  • 2 lžíce pražených arašídů - nasekaných

Postup přípravy

  1. Každý kuřecí plátek překrojte na polovinu a osolte.
  2. V pánvi rozehřejte olej s máslem, přidejte maso, posypte jemně nasekaným česnekem, jemně nasekaným chilli, bazalkou a maso orestujte doměkka, přibližně 10-15 minut.
  3. Vmíchejte rybí omáčku, cukr, promíchejte, posypte arašídy, nasekanou mátou a podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí plátky na bazalce

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat