Kuřecí plátky na bazalce
Jemné kuřecí maso dochucené voňavou bazalkou a chilli papričkou.
-
30min
10min příprava
20min vaření
-
646 kJ / 154 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny12g
sacharidy2g
tuky11g
Ingredience na
- 4 plátky
kuřecího masa
- á 150 g
- 4 špetky
soli
- 4 lžíce
rostlinného oleje
- 1 lžíce
másla
- 3 stroužky
česneku
- 1-2 ks
chilli papričky
- 1 lžíce
rybí omáčky
- 1 lžička
pískového cukru
- 1/4 šálku
čerstvé bazalky
- nasekané
- 1 lžíce
čerstvé máty
- nasekané
- 2 lžíce
pražených arašídů
- nasekaných
Postup přípravy
- Každý kuřecí plátek překrojte na polovinu a osolte.
- V pánvi rozehřejte olej s máslem, přidejte maso, posypte jemně nasekaným česnekem, jemně nasekaným chilli, bazalkou a maso orestujte doměkka, přibližně 10-15 minut.
- Vmíchejte rybí omáčku, cukr, promíchejte, posypte arašídy, nasekanou mátou a podávejte.