Filé s pomerančem
Dietní ryba s pomerančem.
-
2h a 40min
2h a 15min příprava
25min vaření
-
409 kJ / 97 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny10g
sacharidy5g
tuky4g
Ingredience na
- 1 kg
rybího filé
- 3 ks
pomeranče
- 2 stonky
čerstvého rozmarýnu
- 5 špetek
soli
- 4 špetky
hrubě mletého pepře
- 5 lžic
rozpuštěného másla
- Na ozdobu
- 1 ks
pomeranče
- 6 lístků
zeleného salátu
- 50 g
černých oliv
Postup přípravy
- Filety osolte, opepřete a uložte do zapékací misky.
- Přidejte nasekaný rozmarýn, nastrouhanou kůru z dobře omytých pomerančů a šťávu z pomerančů.
- Ryby nechte 2 hodiny v chladu.
- Pak ryby pokapejte máslem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 25 minut.
- Podávejte s listy salátu, olivami a plátky pomeranče.