Prostreno.cz

Karbanátky z rybího masa

Karbanátky z kapřího masa s petrželkou pečené v troubě.

Ohodnotit
(9 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 767 kJ / 183 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy11g
tuky10g

Ingredience na

  • 700 g filetů z kapra
  • 1 ks žemle
  • 100 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • 1 hrnek zelené petrželky - nasekané
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička podravky - nebo vegety
  • 100 g strouhanky - na zahuštění a obalení
  • 2 špetky soli
  • 100 g másla

Postup přípravy

  1. Žemli namočte v mléce a spolu s kapřím masem bez kostí a kůže pomelte na masovém strojku nebo v chopperu.
  2. Na oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibuli. K umletému masu se žemlí přidejte vejce, osmaženou cibuli, koření a nasekanou petrželku. Promíchejte a podle potřeby zahustěte strouhankou.
  3. Nechte 15 minut v chladničce odpočinout.
  4. Z připravené hmoty tvořte karbanátky, které obalte ve strouhance a ukládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Na každý karbanátek dejte kousek másla.
  6. Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C přibližné 30 minut.

TIP:

Místo kapra můžeme použít kvalitní rybí filé bez kostí.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,60g
  • Sacharidy:

    174,76g
    • Cukry:

      16,00g
  • Tuky:

    201,55g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 183 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Pomazánka s lososem

(10 hlasů)
15min
1018 kJ

Grilovaná ryba

(6 hlasů)
55min
765 kJ

Platýz s koprem a kapary

(8 hlasů)
40min
1047 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Karbanátky z rybího masa

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat