Prostreno.cz

Rýže s paprikou a krevetami

Máte rádi krevety, určitě je vyzkoušejte s rýží a paprikou.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 406 kJ / 97 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy10g
tuky4g

Ingredience na

  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 250 g rýže arborio
  • 250 g vařených neloupaných krevet
  • 300 ml smetany
  • 1 ks čerstvého fenyklu
  • 1 ks zelené papriky - nakrájené na plátky
  • 1 ks červené papriky - nakrájené na nudličky
  • 1 ks cibule
  • 80 g strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce másla
  • 500 ml bílého vína
  • 3 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. V kastrolu s těžkým dnem nechte na oleji zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidejte rýži a při mírné teplotě za stálého míchání restujte 5 minut.
  2. Přidejte víno, očištěný na kousky nakrájený fenykl a míchejte, dokud se víno ze tří čtvrtin nevsákne do rýže.
  3. Přimíchejte nakrájený česnek, překrojené ocásky z vyloupaných krevet (4 celé krevety si nechte na ozdobení), zalijte smetanou, zbylým vývarem a pokračujte ve vaření dalších 15-20 minut.
  4. Když je rýže téměř měkká a tekutina téměř vsáklá, přimíchejte nastrouhaný sýr a máslo a míchejte, dokud se sýr s máslem nerozpustí a nevsákne do rizota. Podle chuti osolte, odstavte z ohně a nechte ještě 4 minuty dojít.
  5. Podávejte s červenou a zelenou paprikou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rýže s paprikou a krevetami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat