Prostreno.cz

Kořeněný perník

Perník s jablky a polevou.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 1040 kJ / 248 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy43g
tuky7g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 °C, vymažte a vysypte moukou vyšší formu 20x24 cm.
  2. Med, melasu, máslo a cukr dejte do kastrolu a míchejte, až se rozpustí cukr, pak nechte 5 minut chladnout.
  3. Do velké mísy prosejte mouku, kypřicí prášek a koření.
  4. Přidejte připravenou melasu, rozšlehaná vejce, nasekaný zázvor, dobře promíchejte a nalijte do formy, nahoru uložte plátky jablek.
  5. Pečte přibližně 50-60 minut.
  6. Z cukru a citrónové šťávy připravte polevu, vychladlý perník potřete polevou a ozdobte kousky zázvoru.

TIP:

Muscovado nebo také mascobado, je nerafinovaný přírodní třtinový cukr.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,50g
  • Sacharidy:

    580,76g
    • Cukry:

      395,00g
  • Tuky:

    95,60g
  • Vláknina:

    13,00g

Aktivita pro spálení: 248 kcal

31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení



Podobné recepty

Dýňový krém s vanilkou

(9 hlasů)
1h a 5min
320 kJ

Grilované broskve

(9 hlasů)
50min
666 kJ

Dezert s melasou

(9 hlasů)
1h a 5min
1241 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kořeněný perník

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat