Tilapie s arašídovou omáčkou
Chuť arašídového másla s rybou vás mile překvapí, vyzkoušejte.
-
40min
15min příprava
25min vaření
-
413 kJ / 98 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy5g
tuky5g
Ingredience na
- 800 g
filé tilapie
- 4 lžíce
řepkového oleje
- 3 lžíce
másla
- 4 špetky
soli
- 1 hlávka
brokolice
- 3 ks
vařených brambor
- 1 ks
velké červené papriky
- 2 lžíce
arašídového másla
Postup přípravy
- V hluboké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, přidejte na růžičky rozdělenou brokolici, na proužky nakrájenou papriku a oloupané, na plátky nakrájené vařené brambory.
- Vše promíchejte, jemně osolte a restujte za občasného míchání 10 minut.
- Zeleninu vyndejte děrovanou lžíci do misky a misku přikryjte.
- Na pánev přidejte zbývající olej, máslo a osolené, na porce rozdělené filé.
- Filé opečte z obou stran dozlatova, filé potřete arašídovým máslem a nechte ještě 2 minuty opékat.
- Rybu podávejte s restovanou zeleninou.